vineri, 2 martie 2012

Buchet coșuleț

Buchetul în coş este o alegere populară pentru nunţile în aer liber, în special în grădini, şi asta datorită farmecului rustic. 
Florile pot fi aranjate într-un buret îmbibat cu apă, lucru ce face ca buchetul să reziste cît mai mult. 
Buchetele în coş sunt potrivite şi pentru domnişoarele de onoare şi pentru flower girls.

Buchetul atipic

Buchetul atipic este  preferat de miresele boeme, sau îl mai găsim în cadrul nunţilor pe plaja sau cele de gradină, unde lejeritatea, noncorformismul şi îndrăzneala sunt la ele acasă.

Buchetul cascadă

Buchetul cascadă este un stil tradiţional şi elegant pentru mirese. 
Florile sunt aranjate astfel încât să arate de parcă curg graţios dinspre mâinile miresei spre picioarele ei. Elegant, impunător, avid de laudă… 
Acesta e buchetul în cascadă si nu-l putem condamna pentru frumuseţea lui. Ne aminteşte de frumuseţea unei cascade,  atrage magnetic privirile nuntaşilor. 
E un aranjament floral deosebit, purtat cel mai adesea de o mireasă romantica, ce ştie să se facă remarcată în cel mai frumos mod cu putinţă! 
Acest stil de buchet poate fi foarte mare, dar se folosesc şi versiunile moderne, mai mici, cunoscute sub numele de buchet picătură sau buchetul trenă.


 

Buchetul pe braț

Pentru o mireasă elegantă, buchetul ţinut pe braţ este o alternativă la formele de buchete tradiţionale. 
Mireasa ţine ca o actriţă care şi-a terminat reprezentaţia un buchet  de flori cu tulpini lungi cum ar fi cale, trandafiri, orhidee sau delphinium.

Buchetul sferă

O alegere din ce în ce mai des întâlnită la mirese este buchetul sferă sau minge, ţinut la încheietura mâinii cu ajutorul unei panglici asemenea unei brăţări. 
Acest buchet este unul romantic şi este folosit şi  de domnişoarele de onoare sau de flower girls.

Buchetul Biedermeier

Acest buchet îşi are numele de la un stil de design interior european şi are structura asemănătoare cu cea a buchetului mic.  Diferenţa este că florile sunt aranjate în cercuri concentrice de diferite culori, lucru ce îi dau un aspect teatral.

Buchetul mic și structurat

Acest buchet conţine flori mici de aceleași dimensiuni, strâns legate între ele cu o panglică sau cu dantelă.


Buchetul clasic

      Buchetul clasic de mireasă este un buchet mic şi este cel mai simplu stil de buchet nupţial.  Acest buchet presupune ca florile să fie grupate într-o formă nestructurată şi legate de obicei cu o panglică.

joi, 1 martie 2012

Sfaturi despre alegerea buchetului de mireasă

 
La alegerea buchetului puteţi ţine cont de unele recomandări:
  • Buchetul miresei trebuie să se încadreze în tematica generală a nunţii (tipul florilor, dacă se poate culori);
  • Buchetul ar trebui să vă reflecte personalitatea. Buchetele îndrăzneţe vor atrage privirile şi laudele invitaților;
  • Buchetele mici și rotunde sunt ușor de purtat, dar trebuie să fie proporționale cu înălțimea miresei și cu croiala și lungimea rochiei;
  • Rochiile voluminoase au nevoie de buchete mai mari și mai dense. Dar chiar și aici, trebuie ținut cont de stilul și croiala rochiei;
  • Buchetele tip cascadă au nevoie de «înălțime», de aceea nu sunt potrivite mireselor mici de statură;
  • Buchetele tip lacrimă (buchete mai lungi, legate, cu tulpinile florilor vizibile și purtate pe braț, lateral) nu sunt cea mai bună opțiune pentru miresele cu brațe lungi sau groase, sau pentru cele cu umeri lați;
  • Rochiile mai scurte și rochiile drepte sunt puse în valoare de buchete mai micuțe sau de o singură floare;
  • Buchetul trebuie să reflecte tema și stilul nunții, dar dacă rochia ta este foarte simplă, nu-ți fie teamă să alegi flori în culori puternice sau un buchet extravagant;
  • Buchetul de mireasă trebuie să fie mai spectaculos și mai mare decât cele purtate de domnișoarele de onoare. Acestea nu fac decât să îl scoată pe al tău în evidență, subliniindu-i culoarea, forma și stilul. Scoțîndu-te pe tine, MIREASĂ, acolo unde îți este locul: personajul principal în această zi...ziua nunții tale....